Artiest

Country Joe And The Fish

  1. Artiestenchevron right
  2. Country Joe And The Fish
Country Joe and the Fish is een Amerikaanse rockgroep, die vooral bekend staat om haar protestliederen tegen de Vietnamoorlog.

Country Joe and the Fish is in 1965 opgericht door leadzanger 'Country' Joe McDonald en gitarist Barry 'The Fish' Melton. Zij zijn samen de enige vaste bandleden; voor gelegenheden krijgt het duo de hulp van collega-artiesten. Hun album Electric Music for the Mind and Body is één van de eerste psychedelische LP's ooit, en heeft zeer veel invloed op andere bands.

Lijflied

In 1966 brengen Country Joe and the Fish het nummer 'I-Feel-Like-I'm-Fixin'-to-Die-Rag' uit, waarmee zij protesteren tegen de oorlog in Vietnam. Dit nummer wordt wereldwijd een razend succes, en wordt een lijflied van veel Vietnam-soldaten. Het is de grootste hit van de band.Country Joe and the Fish worden voornamelijk bekend tijdens hun optreden op Woodstock in 1969, waar zij de 'I-Feel-Like-I'm-Fixin'-to-Die-Rag' zeer succesvol uitvoeren. Tijdens hun optreden doet het publiek de 'Fish cheer' waarbij de letters van het woord Fish worden gescandeerd. Ook eerder al maakten zij faam, toen ze optraden op het Monterey Pop Festival in 1967. Bovendien speelden de twee mee in de films Zachariah (1971) en More American Graffiti (1979).

Solo

In het begin van de jaren '70 wordt de band opgeheven. In 1977 komen ze nog bij elkaar voor een reünie-album en ook in 2004 werken ze weer even samen, maar daarmee wordt het boek definitief gesloten. Barry Melton wordt lid van de band The Dinosaurs en 'Country' Joe McDonald gaat solo verder.

Nummers van Country Joe And The Fish