Artiest

Buddy Rich

  1. Artiestenchevron right
  2. Buddy Rich
Bernard "Buddy" Rich (September 30, 1917 – April 2, 1987) groeide op in New York Tijdens zijn kinderjaren bleek al vlug dat hij als drummer over uitzonderlijke talenten beschikte. Hij kwam dan ook snel in contact met de grootste pioniers uit de bebop periode. Hij speelde ondermeer met Charlie Parker en Dizzy Gillespie.

Jazz Icoon & Big Band Drummer

Ook als big band drummer maakte hij snel furore en speelde in de band van Tommy Dorsey. Daar leerde hij ook Frank Sinatra kennen, die daar in die periode de vaste crooner was. Buddy Rich was niet alleen een schitterende drummer, hij had ook een zéér dominante persoonlijkheid. Het duurde dan ook niet lang voordat hij zijn eigen Buddy Rich big band uit de grond stampte. Vanaf 1950 tot aan zijn dood in 1987 toerde hij met zijn big band over de hele wereld. Voor vele jonge talentvolle muzikanten betekende de Buddy Rich big band een springplank voor hun carriere.

Muppet Show

De B.R. band was ook een graag geziene gast bij talrijke TV shows in Amerika, legendarisch is zijn drumsduet met Animal in de Muppet Show.

Nummers van Buddy Rich