Artiest

Branford Marsalis

  1. Artiestenchevron right
  2. Branford Marsalis
Vanaf het moment dat de in New Orleans geboren saxofonist in 1984 zijn eerste album (Scenes in the City) maakt, heeft Branford Marsalis zich altijd een veelzijdig musicus getoond.

Eigen label

Saxofonist, componist en producer Branford Marsalis (1960) heeft er genoeg van. Hij ziet bij zijn platenlabel Columbia alle aandacht uitgaan naar commerciële popacts, terwijl zijn eigen opnames nauwelijks gepromoot of gedistribueerd worden. Uit frustratie forceert hij een breuk met zijn platenmaatschappij en begint zijn eigen label Marsalis Music dat onderdak moet bieden aan eigen platen en die van geestverwanten.

Metamorphoses

Marsalis heeft tal van jazzalbums op zijn naam. Hij is minstens zo goed thuis in de klassieke muziek en heeft met Buckshot LeFonque, een mix van blues, hiphop, R&B en jazz, grote commerciële successen behaald. Maar ook achter de schermen, als producer van albums als David Sanchez's Obsession voelt de oudste zoon van de Marsalis-familie zich tegenwoordig als een vis in het water. Voor zijn cd Metamorphosen (2009) verdiepte Marsalis zich in het werk van Richard Strauss.

Nummers van Branford Marsalis