Artiest

Toni Childs

  1. Artiestenchevron right
  2. Toni Childs
Toni Childs is een zangeres en liedjesschrijver uit Amerika. Bekende singles van haar hand zijn onder andere: 'Because You're Beautiful', 'I've Got To Go Now' en 'Don't Walk Away'.

Muzikale loopbaan

In 1979 maakt het publiek voor het eerst kennis met Toni Childs door haar optredens met de band Berlin. De zangeres speelt de jaren daarop in nog meer bandjes. In 1981 tekent Childs een contract bij Island Music. Deze platenmaatschappij betaald haar verhuizing naar Londen. Daar woont de singer-songwriter in het kantoor van een lokale studio. Ze boent de vloeren en stoft computers af en in ruil voor haar schoonmaakwerk mag Childs daar wonen. Maar het belangrijkste is nog wel dat zij daar ervaring opdoet met het opnemen van platen.

Debuutalbum

Ondertussen ontmoet ze in Londen andere muzikanten met wie ze samen speelt en optreedt. In 1985 keert ze terug naar Los Angeles. Ze tekent een contract bij A&M Records en werkt samen met producer David Ricketts aan de soundtrack voor de film Echo Park. In 1988 is het tijd voor haar debuutplaat. Het album Union neemt ze op in Londen, Swaziland en Parijs.


 

Nummers van Toni Childs