Artiest

New Radicals

  1. Artiestenchevron right
  2. New Radicals
Band rondom Britse zanger Greg Alexander die met 'You Get What You Give' een wereldhit scoort in 1998. De New Radicals worden al snel ontbonden. Alexander gaat achter de schermen verder en schrijft hits voor o.a. Ronan Keating en Texas.

Na een aantal jaren van experimenteren besluit de uit Michigan afkomstige Greg Alexander naar Los Angeles te vertrekken om daar zijn geluk als muzikant te zoeken. Na het daar geprobeerd te hebben, reist hij als muzikant zowat heel Amerika en Europa af om met het maken van muziek zijn geld te verdienen.

In deze jaren ontmoet hij veel collega-muzikanten, en na enige tijd besluit hij met een aantal van hen een vast groepje op te richten. De naam van het groepje wordt The New Radicals. Greg weet met dit groepje een platendeal te krijgen bij RCA Records waar de New Radicals in 1998 hun debuut-album uitbrengen met de titel Maybe You've Been Brainwashed Too. Van het album komt de single 'You Get What You Give', wat in vele landen een groot succes wordt.

Nederlands succes

Ook in Nederland, waar Stenders en Kicken de aanzet geven, bombardeert 3FM dit nummer tot megahit. Niet veel later staat het liedje (waarin Greg uithaalt naar collega's Courtney Love, Marilyn Manson en Beck) lange tijd in de Mega Top 100 en de Cyber Top 50. De single 'Someday We'll Know' krijgt de nodige airplay, maar wordt niet zo'n kraker als zijn voorganger.

Schrijver

Succes heeft ook zijn keerzijde. Greg merkt al snel dat hij er niet mee om kan gaan en besluit voor anderen te schrijven. Zo zijn o.a. 'Life Is A Rollercoaster' van Ronan Keating en 'Inner Smile' van Texas van zijn hand.