Artiest

Monks Avenue

  1. Artiestenchevron right
  2. Monks Avenue
De bandleden van Monks Avenue kennen elkaar al tijden en maken al eventjes muziek als ze in 2008 de Vlaamse topproducer Werner Pensaert ontmoeten en samen met hem hun debuutplaat opnemen. In 2010 worden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en komen ze onder de aandacht van een groter publiek.

Onder de rook van Eindhoven ligt het plaatsje Hoogeloon woont een groepje vrienden die allemaal een muziekinstrument kunnen spelen. Arthur Wils (zang), Bas Soetens (drums), Harm Tielemans (gitaar), Stein Soetens (bas) en Steef van Sambeeck (gitaar) pingelen wat op een zolder, spelen wat liedjes na en zo is een nieuwe band geboren.

Funky Monks wordt Monks Avenue

Het wordt een coverband die onder de naam Funky Monks behoorlijk wat optredens weet te scoren op feesten en partijen. Maar de jongens kunnen niet genoeg hun creatieve ei kwijt in het spelen van covers en besluiten zelf liedjes te schrijven en te spelen. Zo wordt de coverband Funky Monks de nieuwe band Monks Avenue.

Songs

De vriendengroep speelt vrolijke, het liefst meezingbare, rocksongs. Drummer Bas is de voornaamste songwriter van de band. Hij komt met een idee en Harm, Steef en Stein beginnen er dan aan te schaven. De overgang van coverband naar 'gewone' band verloopt behoorlijk soepel. Al snel oefenen ze hun eigen liedjes in de vaste oefenschuur aan de rijksweg.

Debuutplaat

Monks Avenue wordt in 2008 opgemerkt door producer Werner Pensaert, die eerder samenwerkte met onder meer K's Choice, Live, Stevie Ann, Johan, Rammstein en U2. Werner ziet het helemaal zitten met de Nederlandse jongens. Hij neemt de productie én opnames voor zijn rekening.

'The Rain' 

De single waarmee de band voor het eerst onder de aandacht komt bij het grote publiek is 'The Rain'. Radiostation 3FM is ook gecharmeerd en roept de band uit tot 3FM Serious Talent, waarmee de band airplay krijgt en op bezoek mag komen in de studio. De eerste stappen in de muziekwereld zijn zo heel snel gezet.

Nummers van Monks Avenue