Artiest

Sherman

  1. Artiestenchevron right
  2. Sherman
Sherman is de band rondom de Vlaamse muzikant Steven Bossuyt. De zanger wordt ontdekt in Londen en breekt door met ‘On Your Side’ in 2009. Drie jaar later volgt het debuutalbum Rise.

Doorbraak in Londen

Steven Bossuyts eerste band is Cream&Spices. In 2009 start hij de band Sherman. Als Bossuyt dat jaar vertrekt naar Londen speelt hij veel soloconcerten in verschillende bars en venues in de stad. Op een avond loopt hij een producer van een een BBC radioprogramma tegen het lijf. Niet veel later wordt het liedje ‘On Your Side’ in Engeland en in België opgepikt.

Festivalseizoen 2011

Terug in België neemt Bossuyt met zijn band nieuwe muziek op. In mei 2011 wordt de tweede single ‘Days Go By’ uitgebracht. De band speelt vervolgens op verschillende Belgische festivals in de zomer van 2011.

One Way Town EP

In het najaar van 2011 volgt de derde single ‘One Way Town’. De drie singles worden gebundeld voor de One Way Town EP.

Debuutalbum Rise

Sherman brengt in november 2012 het debuutalbum Rise uit. De eerste single ‘Feel The Sun’ is een vrolijke up-tempo popsong. De rest van het album is meer ingetogen en sober. De tweede single is ‘Dear Friend’. De muziek van Sherman wordt vergeleken met Beck, Snow Patrol, Portishead en The Beatles.

Nummers van Sherman