Artiest

N*E*R*D

  1. Artiestenchevron right
  2. N*E*R*D
Eigen project van top-of-the-bill producers van 2002 die onder andere Britney Spears en Kelis tot hun klanten mogen rekenen. De term N.E.R.D. staat voor No one Ever Really Dies.

Neptunes

De Neptunes is wie ze zijn en N*E*R*D is wat ze doen. Ze noemen zichzelf samen met hun vriend Shay Haley als artiest N*E*R*D omdat ze precies willen zijn wat een nerd is: sociaal niet zo vaardig, maar slim, grappig, maar vooral anders dan anders. In 2001 brengt N.E.R.D het album In Search Of uit.

In Search Of

Het album komt onmiddelijk in de top 10 jaarlijsten van popcritici, maar is in dermate beperkte oplage verschenen dat het nu niet meer verkrijgbaar is. Op In Search Of is zoveel electronica gebruikt dat het N*E*R*D zelf is gaan tegenstaan.

No Doubt

Op een gegeven moment zit N*E*R*D in de studio als ze in de ruimte naast zich No Doubt horen spelen. Het geluid van echte instrumenten inspireert hen zo dat ze besluiten In Search Of... opnieuw op te nemen, maar nu met echte instrumenten. 

Soundtrack van hun leven

De inhoud van het album is volgens N*E*R*D de soundtrack van hun leven. Alle goede dagen, maar ook de moeilijkheden zijn op het album terechtgekomen. Op dit album is ook de typische, bonkerige N*E*R*D sound uitgevonden, die de Pharrel en Chad ook gebruiken als ze als de Neptunes producties maken voor andere artiesten.

Fly Or Die

De tweede plaat van de groep heet Fly Or Die en verschijnt in 2004. De band scoort flink met de single 'She Wants To Move'. De opvolger, de ballad 'Maybe', wordt een klein hitje. In 2005 kondigt de groep aan niet meer verder te willen vanwege een ruzie met hun platenmaatschappij. Officieel is de band uit elkaar, maar er zijn nog plannen voor een comeback.

Seeing Sound

Vier jaar later is het tijd voor hun derde album. Tijdens het schrijven van het album kijken ze naar een documentaire op Discovery Channel over mensen die geluid ervaren als kleuren of objecten. Ze zijn er door geintrigeerd en ze willen muziek maken die beelden oproept van een liveshow, vandaar de tilel Seeing Sound.