Artiest

The New Quartet

  1. Artiestenchevron right
  2. The New Quartet
Volgens The New Quartet is Jazz niet dood, maar dat moet je jonge mensen wel laten weten. NPS Output maakt opnamen van 'The New Quarte invites'.. Online kun je de bijzondere sessies en concerten beluisteren.
The new quartet is eind maart 2005 opgericht met als doel het produceren van een nieuwe sound. Jurriaan Dekker is de bedenker achter dit idee. Pas een paar maanden repeteren ze met elkaar. De nummers van The New Quartet kenmerken zich stuk voor stuk door een rauwe, intense en dynamische sound. Volgens The New Quartet is Jazz niet dood, maar dat moet je jonge mensen wel laten weten. Helaas denken de meeste bij jazz nog steeds aan bebop van vijftig jaar geleden. Maar in jazz ben je juist continu bezig met het creëren van iets nieuws. Elke uitvoering is anders. Dat is ook het leuke aan het werken met verschillende gasten: kijk maar wat ze met het materiaal doen.Jurriaan wil af van de al te vaak bewandelde jazzpaden en weet ook zeker dat dit hem gaat lukken. Jazz vinden jongeren vaak te gek, maar naar een cd winkel hollen of in de rij gaan staan voor concertkaartjes doen ze niet snel. Vaak komt er toch hetzelfde publiek kijken, standaard gezegd de pijprokende oude jazzliefhebber. Om dit te voorkomen en een nieuw en jong publiek aan te trekken wordt aan het project een jonge uitstraling gegeven. Er wordt met een vormgever gewerkt die meehelpt de concerten op een leuke manier aan te kleden. Online zijn opnames te beluisteren die NPS Output maakte. 

The New Quartet zijn:

Joris Posthumus Alt-sax Jurriaan Dekker Contrabas Patrick Kessels DrumsOp de verschillende opnames zijn ook andere (gast)muzikanten te horen.Meer info op www.thenewquartet.com