Naar homepage
Artiest

Delphic

  1. Artiestenchevron right
  2. Delphic
Onder de naam Delphic maken James Cook, Matt Cocksedge en Richard Boardman uit Manchester, Engeland futuristische electronische indie. Dan Hadley staat de heren bij op de drums. Begin 2010 komt het debuutalbum Acolyte in de winkels te liggen.

James Cook bemant de bas en zingt, Matt Cocksedge speelt gitaar en Richard Boardman kan goed uit de voeten op de synthesizer. Dat doen ze alledrie in de dance-/indie-/electroband Delphic. Een moderne band in de lijn van collega-bands uit Noord-Engeland zoals The Smiths, New Order en Stone Roses. Dan Hadley staat het drietal bij op de drums.

Op tour

2009 bestaat voor de band voornamelijk uit touren, hoewel ze niet eens een volledig studio-album uithebben. Ze touren mee in het voorprogramma van Block Party en maken hun opwachting op verschillende festivals in Groot Brittannië

Acolyte

In de zomer van 2009 komt de eerste single van de band uit, genaamd 'This Momentary'. Hiermee scoren ze wat bekendheid en komen ze op de talentenlijst van de BBC terecht (BBC Sound of 2010). Begin 2010 brengen ze hun debuutalbum Acolyte uit en deze release gaat gepaard met de release van de single 'Doubt' dat in Engeland een top tien hit wordt.

Nummers van Delphic