Artiest

Motels

  1. Artiestenchevron right
  2. Motels
The Motels is een new-waveband uit Los Angeles met Martha Davis als frontvrouw. In 1982 breekt de groep door in de VS met Only The Lonely. In Nederland geldt de band als een onehitwonder, met Suddenly Last Summer als enige hit in 1983.

Biografie

Davis heeft The Motels in 1975 al opgericht in Berkeley, Californië. Capitol Records merkt de band in 1979 op, wanneer ze veel optredens aan de westkust geven. Binnen een week wordt het debuutalbum Motels in elkaar gezet. Met de ballad Total Control scoort de band een bescheiden hit in de VS. Martha Davis verslijt door de jaren heen meerdere muzikanten. Na het debuutalbum wordt gitarist Jeff Jourard al vervangen. Het album Careful volgt in 1980. Het derde album Apocalypso wordt geweigerd door het label. De gitarist wordt wederom vervangen en het album wordt opnieuw opgenomen, dit keer onder de titel All Four One. De single Only The Lonely bereikt de Amerikaanse top 10.

Enige hit in Nederland

In Nederland wordt Suddenly Last Summer van het album Little Robbers uit 1983 een top 20-hit. De band gaat in 1987 uit elkaar. Martha Davis neemt in jaar haar eerste soloplaat Policy op. In 2011 wordt het afgekeurde album Apocalypso alsnog uitgebracht. Het brengt The Motels weer even onder de aandacht en de band gaat weer op tournee, met Davis als enige originele lid. In 2018 verschijnt het album The Last Few Beautiful Days en twee jaar later maakt Martha Davis de elpee I Have My Standards.