Artiest

F

  1. Artiestenchevron right
  2. F
Jonge Haagse band met een geluid dat ergens tussen rock, punk en rap in zit. Na het debuutalbum Fantastiez in 2007 wordt besloten het anders aan te pakken. Vanaf 25 november 2010 komt F nu elke 6 weken met een nieuwe single.
Wanneer de Haagse jongens van F bij elkaar komen in 2006, is de gemiddelde leeftijd niet meer dan 17 jaar. Dankzij hun jeugdige enthousiasme rolt al snel het debuutalbum Fantastiez van de persen. Omdat alle tracks op het album met de letter F beginnen, worden ze welhaast gedwongen hun bandnaam hierop aan te passen. Fantastiez blijkt een bescheiden succes en vooral in Den Haag en omstreken genereert F flink wat opschudding.

Golden Earring

Het gaat zelfs zo goed, dat F als eerste band in de geschiedenis drie van de vier Haagse Popprijzen in de wacht sleept. En dat gaat natuurlijk niet ongemerkt voorbij. Mede-Hagenaars Golden Earring vragen de jongelingen al snel mee op tour en zodoende staan ze amper een jaar na oprichting al voor een vol HMH en Ahoy.

CRC

Om aan de torenhoge verwachtingen te voldoen neemt de band daarna de tijd om nieuw werk te lanceren. Uiteindelijk wordt besloten om het over een geheel andere boeg te gooien en ziet het project CRC eind 2010 het licht. Dit Continu Release Concept moet er voor zorgen dat F écht in de spotlights terecht komt, door handig in te spelen op social media als Hyves, Twitter, Facebook en MySpace. Elke 6 weken wordt er een nieuwe single gereleased zodat de machine kan blijven draaien.

2011 is het jaar van F

Met 'Feeling Good' en 'Fris En Fruitig' bewijst de Haagse formatie al dat CRC werkt, maar als 'Fever' begin 2011 uit komt slaat het in als een bom. Het belooft dan ook het jaar van F te worden.