Artiest

Bob Carlisle

  1. Artiestenchevron right
  2. Bob Carlisle
Bob Carlisle (1965) is een zanger die gospel en soul muziek combineert met pop/rock. Hij treedt vanaf de jaren ’70 op in verschillende bands en begint in uiteindelijk in 1993 een solocarrière.

Carlisle is in 1965 geboren is Los Angeles. Hij begint in de jaren ’70 professioneel muziek maken. Zijn solocarrière start hij in de jaren ’90. 

Gospel

Hij zingt vanaf 1993 voor Sparrow Records. Zijn debuutalbum getiteld Bob Carlisle, komt later in datzelfde jaar uit. Een jaar later wordt dit album gevolgd door The Hope Of A Man. In 1996 zingt hij voor het Diadem label en in dat jaar wordt het album Shades Of Grace met de hit ‘Mighty Love’ een gospel succes.

Butterfly Kisses

In het jaar daarop wordt Bob Carlisle onverwacht bekend bij een groot publiek met zijn crossover pophit ‘Butterfly Kisses’ van dit album. Het album werd opnieuw uitgebracht in de lente van 1997 onder de naam Butterfly Kisses. Stories From The Heart is het volgende album uit 1998. In dat jaar komt ook Butterlfy Kisses & Bedtime Stories uit. Een jaar later komt het vervolg hierop uit. Nothing But The Thruth komt in in 2000 uit.

Nummers van Bob Carlisle