Naar homepage
Artiest

Admiral Freebee

  1. Artiestenchevron right
  2. Admiral Freebee
Admiral Freebee is de artiestennaam van de Antwerpse artiest Tom Van Laere (1974). In de zomer van 2008 werkt Van Laere aan zijn vierde studio-album.

Tom van Laere begint zijn carriere als niet onverdienstelijk tennisser. Tot hij op een dag voor de spiegel staat en besluit en van zijn racket een gitaar te maken. Hij sluit zich op met het oeuvre van Bob Dylan, Neil Young en Hank Williams en leert zichzelf gitaar en piano spelen.

Humo's Rock Rallyin

Dat doet Van Laere niet onverdienstelijk, zo blijkt als hij in 2000 onder de artiestennaam Admiral Freebee (geleend uit On the Road, van Jack Kerouac) opvalt bij een optreden tijdens Humo's Rock Rallyin 2000.

Debuutalbum

Drie jaar na de publieksprijs bij Humo's Rock Rally, laat Admiral Freebee op 7 februari 2003 het zelfgetitelde debuutalbum in eigen land los. Met succes, ‘De Admiraal’ wint de ene award na de andere is een veelgevraagd podiumartiest.

Songs

Voor de opnames van het tweede album trekt Tom Van Laere naar de Verenigde Staten, het land van zijn inspiratie. In Los Angeles produceert John Hanlon het album Songs. Muzikanten die eerder met onder andere Morrissey samenwerkten, zorgen voor de begeleiding.

dEUS

Het album haalt net als het eerste album goud in eigen land, en Admiral Freebee gaat nadien op internationale tournee in het voorprogramma van dEUS. Meestal treedt Admiral Freebee op als groep, in een rock-bezetting. De bandleden wisselen daarbij voortdurend.

Verenigde Staten

In 2006 treedt Van Laere op Pinkpop op. In datzelfde jaar vertrekt hij voor de tweede maal naar de Verenigde Staten om enkele weken later met een nieuwe gitaar en een nieuwe cd  terug te keren.

Applaus

Wild dreams of new beginnings wordt geproduceerd door Malcolm Burn en verschijnt in oktober 2006. Het wordt met evenveel applaus onthaald als zijn twee eerdere albums. In de zomer van 2008 besluit Van Laere opnieuw de studio te zoeken om nieuw werk op te nemen.

Nummers van Admiral Freebee