Artiest

Max Meser

  1. Artiestenchevron right
  2. Max Meser
Max Meser (23) groeit op aan de Costa Brava en heeft twee nationaliteiten: de Spaanse en de Nederlandse. Engels is de voertaal, dat dan weer wel.

Bij zijn komst in Nederland in 2012 heeft hij twee mentors, Jan van Dorsten, eigenaar van platenverzamelaarshemel Record Palace en Tee-Set bassist Franklin Madjid. Die maken hem vast wat wegwijs in de Nederlandse muziekwereld. Bij een optreden van Beady Eye in Paradiso in 2014 ontmoet hij zijn volgende twee 'godfathers': Phil Tilli (ex-Moke) en Matthijs van Duijvenbode (o.a. Tim Knol en Douwe Bob). De bal gaat rollen.

Popcarrière

In zijn ogen is Nederland, zijn vaders bakermat, het beloofde land om een popcarrière van de grond te krijgen. "Spanje is gewoon niet zo’n geschikt land om een band op te richten," legt hij uit. Meser richt een band op. Hij vraagt zijn jeugdvriend, Isaac Wadsworth, Engels en ook afkomstig uit Spanje, op gitaar. Ooit zijn ze een duo geweest. "We hebben een Lennon/McCartney klik," zegt Meser. Daar komen nog twee leden bij: drumster Gini Cameron en bassist Mano Hollestelle, telgen uit de Hollandse popdynastie.

Weak For Love

Hij doet zowel akoestische solo shows als shows met zijn eigen band. De tour ter promotie van zijn debuutsingle 'Weak For Love' (oktober 2015) is in het voorprogramma van Douwe Bob, met wie hij al eerder heeft getoerd. Hij krijgt het druk, want vrijwel gelijktijdig neemt Meser met band deel aan de Popronde.

Casa Rosso

De singlepresentatie in oktober 2015 vindt op een wel heel opvallende plek plaats, namelijk in nachtclub Casa Rosso in Amsterdam. Gekke plek? Niet voor Max! Hij is daar namelijk een tijdje barman.

Debuutalbum

Op het moment zijn Meser en band middenin de opnamen van hun debuutalbum. Dat gebeurt met producer Matthijs van Duijvenbode. De verwachte releasedate is voorjaar 2016. Het wachten wordt verzacht met de tour.

Nummers van Max Meser