Artiest

Mac & Katie Kissoon

  1. Artiestenchevron right
  2. Mac & Katie Kissoon
Popduo bestaande uit broer en zus Kissoon, dat in de jaren zeventig vooral in Europa goede zaken doet met singles als ‘Freedom’ en ‘Sugar Candy Kisses’. Het tweetal gaat in de jaren tachtig ieders hun eigen weg. Mac doet het als soloartiest prima en scoort enkele bescheiden hits, terwijl Katie als achtergrondzangeres met onder andere Van Morrison, Eric Clapton en Roger Waters werkt.
Mac en Katie komen oorspronkelijk uit Trinidad, maar verhuizen in 1962 naar Groot-Brittannië waar ze afzonderlijk van elkaar in de muziek gaan werken. Mac boekt wat bescheiden succes als zanger, maar als broer en zus als duo verder gaan, gaat het balletje pas echt rollen.

Sugar Candy Kisses

De groep scoort voornamelijk goed buiten Engeland. ‘Freedom’ wordt in Nederland bijvoorbeeld een hit, maar weet in het thuisland van het duo weinig potten te breken. Pas in 1975 lukt het ook in eigen land. ‘Sugar Candy Kisses’ belandt in Groot-Brittannië op nummer drie. De hits blijven daarna uit en het duo besluit te stoppen.

George Harrison

Als soloartiesten doen de twee het goed; Mac neemt een soloalbum op en scoort in Nederland zelfs enkele bescheiden hitjes. Katie gaat als achtergrondzangeres verder en werkt met grote namen, waaronder Eric Clapton, Van Morrison, Pet Shop Boys, George Harrison en Roger Waters. In 1997 neemt het duo nog een album op met nieuw materiaal, getiteld From Now On.

Nummers van Mac & Katie Kissoon