Artiest

Delaney, Bonnie & Friends

  1. Artiestenchevron right
  2. Delaney, Bonnie & Friends
Delaney, Bonnie & Friends is een Amerikaanse rock/soul revue met als leadzangers het echtpaar Delaney en Bonnie Bramlett. Het aanhangsel '& friends' is toegevoegd vanwege de immer veranderende samenstelling van de entourage van het stel.
Onder de vrienden worden bekende sterren als Eric Clapton, Rita Coolidge en George Harrison gerekend. De Bramlets trouwen in 1967 en op dat moment hebben beide al een carrière in de muziek achter de rug. In 1969 komt het eerste album 'Home' uit. Het is geen groot succes. De band gaat naar een ander label, en in hetzelfde jaar komt het tweede album uit, waar de verkopen ook van tegevallen, maar in de muziekwereld zelf brengt het nummer een buzz teweeg.

Free the People

In 1969 neemt Eric Clapton, op aanraden van George Harrison, de band mee op tour voor in zijn voorprogramma. Hun derde album wordt vervolgens een bescheiden succes, net als de rest van de carrière van het stel. Onderling loopt het ook niet helemaal lekker en in 1973 gaat het stel uit elkaar. In 1970 heeft de band een hit met het nummer 'Free the people' in Nederland. Het nummer haalt de zesde plek in de Top 40.

Nummers van Delaney, Bonnie & Friends