Artiest

Bobby Brown

  1. Artiestenchevron right
  2. Bobby Brown
Bobby Brown, voluit Robert Barisford Brown, brak eind jaren tachtig door en kwam in korte tijd aan de top van de swingbeat te staan. Voor zijn solo-carrière maakte hij deel uit van de groep New Edition.

In de Verenigde Staten is Brown een stuk populairder dan in Nederland. Hier kent men Brown vooral van zijn huwelijk en de strubbelingen met Whitney Houston. Samen met haar heeft hij vier kinderen. Ondanks dat ze nog steeds getrouwd zijn, gaat hun huwelijk niet over rozen. De geruchten dat hij Houston mishandelt, zijn erg hardnekkig, maar Houston zelf schijnt ook agressief uit de hoek te kunnen komen.

Onder invloed

Brown komt regelmatig in het nieuws met vechtpartijen. De verhalen over het drugsgebruik van het echtpaar steken vaak de kop op. Tijdens een vakantie in Hawaï betrapte de douane Houston op het bezit van enkele grammen marihuana. Brown zelf heeft ook regelmatig aanvaringen met de wet. Hij is twee keer veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol. De laatste keer heeft hij daar 64 dagen voor vastgezeten. In ’97 bracht hij zijn laatste album, Forever, uit.