Artiest

Leif Garrett

  1. Artiestenchevron right
  2. Leif Garrett
Reeds op jonge leeftijd is de Amerikaan Leif Garrett een populair acteur en zanger. In 1979 haalt hij met dansnummer ‘I Was Made For Dancing’ de hitlijsten. De roem eist zijn tol en de zanger gaat bijna ten onder aan drugs en drank. Ondanks zijn verslavingen blijft Garret actief als muzikant en acteur.

Garrett begint zijn loopbaan reeds op vijfjarige leeftijd als acteur. Hij speel rolletjes in films en bekende tv-series als CHIPs en Wonder Woman. Rond zijn zestiende begint hij ook een zangcarrière. De dan 16-jarige Garrett doet het goed bij een publiek bestaande uit voornamelijk tienermeisjes en hij weet met bewerkingen van Beach Boys en Status Quo-nummers de - Amerikaanse - hitlijsten te bereiken.

Drugs

Internationaal boekt hij in 1978 succes met de hit ‘I Was Made For Dancin’ dat in Nederland een dertiende plaats behaalt. Garrett leeft het leven van een rockster en betaalt daar de prijs voor wanneer hij betrokken raakt bij een auto-ongeluk waarbij één van zijn vrienden verlamd raakt. Garrett raakt hierdoor verslaafd aan de drugs en zijn loopbaan raakt in het slop.

Underground

Hij blijft echter acteren en muziek maken. Gedurende de jaren tachtig legt hij zich voornamelijk toe op het eerste en heeft rolletjes in Francis Ford Copolla’s The Outsiders en minder succesvolle films als Cheerleader Camp. In de jaren negentig maakt hij rockmuziek met undergroundbands als The Melvins. In 2007 brengt hij een nieuw album uit getiteld Three Sides Of. Daarop staan naast eigen nummers ook covers van Cheap Trick en Roxy Music.

Nummers van Leif Garrett