Artiest

Busta Rhymes

  1. Artiestenchevron right
  2. Busta Rhymes
New Yorkse rapper die eind jaren '90 een aantal hits scoort met o.a. 'Whoo Hah! Got You All In Check', 'Gimme Some More' en, samen met Janet Jackson, 'What's It Gonna Be'. Busta Rhymes scoort zijn grootste hit met 'Turn It Up Fire It Up' in de zomer van 1998.

Busta Rhymes begint al op 12-jarige leeftijd zijn eerste rapjes aan elkaar te rijgen toen hij MC Charlie Brown leerde kennen. Het duo doet mee aan een rapwedstrijd die werd georganiseerd door Public Enemy's Chuck D. Ze winnen de wedstrijd en nemen kort daarna hun eerste nummers op onder de naam Leaders Of The New School.

Leaders Of The New School

Na het uiteenvallen van de Leaders blijft Busta in de belangstelling staan vanwege zijn enorme lijst met gastoptredens bij andere groepen. Hij raakt bekend om zijn razendsnelle woordensalvo's, cartoonesque videoclips, rare uitdossingen en een algehele, het best als 'spooky' te omschrijven sound.

Extinction Level Event

Extinction Level Event uit 1998 met de singles 'Gimme Some More' en 'What's It Gonna Be' worden ook in Nederland grote hits. Het thema van Extintion Level Event is tegelijkertijd Busta grootste fobie, hij is namelijk onmetelijk bang voor het einde der tijden. In 2000 komt het album Anarchy uit, waarop Busta een uitgebreide handleiding geeft om de volgende duizend jaar te overleven.