Artiest

Beardyman

  1. Artiestenchevron right
  2. Beardyman
De 28-jarige Darren Foreman uit Londen is een net zo geniale als grappige beatboxer.

Stand Up

Beardyman, de 28-jarige Darren Foreman uit Londen, drijft de spot met alles dat je maar kunt bedenken op het podium. In eerste instantie denk dat je naar een Stand Up Comedy show staat te kijken, tot dat je al snel doorkrijgt dat die gekke man op het podium een geniale beatboxer is.

Beatbox Championship

Door een liveshow van beatboxer Rahzel besefte Beardyman dat je, met alleen je stem als instrument, een hele show kunt neerzetten in je eentje. In 2006 en 2007 won hij het UK Beatbox Championship. Hiermee werd hij de eerste beatboxer die twee jaar op rij deze titel verdiende. In 2008 zat hij daardoor ook in de jury.

Humor

Beardyman houdt ervan om humor in zijn shows te verwerken. Zo verkleedt hij zich graag, bijvoorbeeld als aap of als Elvis. Maar ook thuis voor de camera maakt hij er een feestje van: zo maakte hij de YouTube-video ‘Kitchen Diaries”, waarin hij koken met beatboxen combineert. Alleen deze video is al meer dan vier miljoen keer bekeken. Maar met zijn gebeatbox wordt hij ook vaak op comedyfestivals geboekt.

Lowlands

In augustus 2011 staat Beardyman op muziekfestival Lowlands in de X-Ray-tent.