Artiest

Ozark Henry

  1. Artiestenchevron right
  2. Ozark Henry
Belgische singer/songwriter die in zijn thuisland zeer succesvol is. Zijn vijfde album The Soft Machine  bereikt de eerste plaats in de Belgische albumlijst.

Piet Goddaer, alias Ozark Henry, krijgt al op jonge leeftijd een rijke muzikale basis mee van zijn vader, de klassieke muzikant/componist 'Jazzkat' Norbert Goddaer.

Ozark Henry

Als Ozark Henry brengt in 1996 zijn debuutalbum I'm Seeking Something That Has Already Found Me uit. het album ontvangt goede kritieken, net als The Warm Solitude (1998). Goddaer maakt pop, met invloeden uit de rock en klassieke muziek.

2x2 platina

In België breekt Ozark Henry echt door met zijn derde album Birthmarks (2001) en vierde album The Sailor, Not The Sea (2004), die beide dubbel platina worden. 

Sunzoo manley

Het Ozark Henry project is niet de enige creatieve uitlaatklep van Goddaer. Net voor het verschijnen van het album Birthmarks komt het album To All Our Escapes (2001) uit onder de naam Sunzoo manley. Een voornamelijk instrumentaal album waarbij hij opzoek gaat naar de grenzen van de muziek.

Novastar

Goddaer schrijft, arrangeert en produceert in 2003 mee aan het tweede album Another Lonely Soul van de band Novastar. Op de single 'Never Back Down' die in 2004 uitgebracht wordt, zijn ook zijn vocalen te horen.

Zamu 

Ozark Henry heeft maarliefst 6 ZAMU muziek awards gewonnen. De ZAMU (zangers-muzikanten) is een belangrijke Belgiche popprijs, vanuit de branche zelf opgezet. 

Nummer 1

In 2006, tien jaar na zijn eerste album, brengt Ozark Henry The Soft Machine uit. Dit album bereikt de eerste plaats in de albumlijst. Ook is hij de meest gedowloade artiest in België van 2006. Mei 2007 staat hij met zijn band op Pinkpop.

A Decade

In hetzelfde jaar dat hij op Pinkpop staat komt hij ook met zijn verzamelplaat A Decade, een overzicht van tien jaar Ozark Henry.

Nummers van Ozark Henry