Artiest

Labrinth

  1. Artiestenchevron right
  2. Labrinth
Labrinth is de pseudoniem van de Britse producer en singer-songwriter Tim McKenzie. Hij brengt in 2012 zijn debuutalbum Electronic Earth uit.

In 2010 scoort Labrinth zijn eerste hit met ‘Pass Out’, een samenwerking met rapper Tinie Tempah. Het wordt zelfs nummer 1 in Engeland.

Electronic Eearth

In april 2012 brengt hij zijn soloalbum Electronic Earth uit. Voorafgaand aan het album behaalt zijn eerste solonummer ‘Let The Sun Shine’ de top 5 in Engeland. De singles ‘Earthquake’, ‘Last Time’, ‘Express Yourself’ en ‘Treatment’ zijn allen hits in eigen land. Internationaal wordt hij met name bekend door zijn samenwerking met Emeli Sandé in het nummer ‘Beneath Your Beautiful’.

Combineren

Labrinth verklaart dat de titel van zijn debuutalbum een verwijzing is naar het combineren van twee stijlen. Enerzijds het akoestische geluid, waar Adele zo goed in is. Anderzijds een elektronisch geluid, waar de Franse houseformatie Justice als inspiratiebron voor dient.

Persoonlijk

In 2014 wordt zijn album Take Me To Truth uitgebracht. Eén van de singles die deze plaat siert is 'Jealous'. Labrinth schrijft dit nummer samen met liedjeschrijver Josh Kear (die al eerder nummers schrijft voor onder andere Lady Antebellum) en countryschrijfster Natalie Hemby. Het persoonlijke lied gaat over één van de ouders van Labrinth, die het gezin verlaat als Labrinth nog maar vier jaar oud is.