Artiest

San Cisco

  1. Artiestenchevron right
  2. San Cisco
San Cisco is een indie-pop band uit Australië. De band is bij elkaar sinds 2009. Ze hebben twee EP's en een album uitgebracht. De tweede EP bevat de succesvolle single 'Awkward'. De band beschrijft hun geluid als "rough low-fi garage pop with energy & bright catchy hooks."

De vier leden van San Sisco gaan naar dezelfde school in het Australische plaatsje Freemantle (vlak bij Perth). Zanger en gitarist Davieson en drummer Stevens kennen elkaar al vanaf hun jonge jaren. De groep gaat eerst muziek maken onder de naam King George, maar veranderen dit later naar San Cisco.

Golden Revolver

Hun eerste echte EP, Golden Revolver, wordt opgenomen in Perth, in het najaar van 2010. De EP bevat vijf liedjes, die goed worden ontvangen in hun thuisland. In de video van 'Golden Revolver' zien we de band zeilen langs de West-Australische kust. Naast muziek maken houden ze van watersport (zoals surfen) en skateboarden.

Doorbraak

Hun doorbraak komt met de single 'Awkward', van de gelijknamige EP, die uitkomt in februari 2012. Het concept van de titel wordt uitgelegd in een interview: "It's a bit of a weird story about a stalker, involving me and Scarlett. It's completely made up," vertelt Davieson. De EP wordt uitgebracht via hun eigen label Island City Records. Met het liedje scoren ze ook buiten Australie.

Naar een groot label

San Cisco tekent vervolgens een contract bij het muzieklabel Albert Productions. Daar zitten ook grote artiesten als AC/DC. Niet veel later, in september 2012, stapt de band toch over naar een Amerikaans label: Fat Possum Records. Daar brengen ze hun debuutalbum San Cisco uit.

Daft Punk cover

Voor het radiostation Triple J maakt San Cisco een cover van de hitsingle 'Get Lucky' van Pharrell Williams en Daft Punk. In 2013 geven de leden aan te werken aan een nieuw album, en in het najaar van 2014 verschijnt de single 'Run'.

Gracetown

San Cisco komt in maart 2015 met hun tweede studioalbum Gracetown. De plaat bevat dertien tracks, waaronder 'Run' en 'Too Much Time Together'.