Artiest

Great Minds

  1. Artiestenchevron right
  2. Great Minds
Als drie van Nederlands beste rappers de handen ineenslaan, wordt natuurlijk reikhalzend uitgekeken naar het muzikale resultaat van die samenwerking. Sticks kennen we onder meer van Opgezwolle en de Fakkelbrigade, Jiggy Djé bracht onder zijn eigen naam muziek uit en is labelbaas van Noah's Ark en Winne bestormde in 2009 de hiphopscene met zijn album Winne Zonder Strijd. Als ze dan ook nog opkomende producer Dr. Moon aan zich binden kan het project eigenlijk helemaal niet meer stuk.

Het drietal Great Minds (Sticks, Jiggy Djé en Winne) zit met producer Dokter Moon een week in Parijs om de laatste hand te leggen aan het gezamenlijke album dat in juni 2013 verschijnt. De plaat schiet direct naar de tweede plek in de albumlijst. De eerste single is 'Doag' en doet het goed. De track schopt het zelfs tot de playlist van 3FM.

Platform voor Nederlandse teksten

Het viertal creëert niet alleen een album, maar ook een platform voor Nederlandse teksten. Daarop kunnen rappers en fans zelf teksten toevoegen en ze voorzien van commentaar. Volgens Sticks krijgt de kunst van het schrijven van een goede tekst meer aanzien als je die teksten samen analyseert.

Nummers van Great Minds