Artiest

Patrick Lehman

  1. Artiestenchevron right
  2. Patrick Lehman
Multi-instrumentalist, liedjesschrijver en producer deelt sinds zijn zestiende het podium met een scala aan artiesten in de meest uiteenlopende genres. In 2008 brengt hij zijn eerste album uit, wat Pat Lehman Band heet. Al snel volgden er meer. The Electric Soul Kitchen Vol.1 & 2 zijn ode aan de klassieke soul en rock & roll-muziek.

Opgegroeid in de hoogtijdagen van hiphopartiesten onder wie Missy Elliott en Puff Daddy ontwikkelt Patrick zich als tiener, door de diversiteit van de platencollectie van zijn ouders, een grote liefde voor de klassieke soul, r & b, gospel, rock ‘n roll, blues en hiphopmuziek.

Patrick Lehman weet op knappe wijze een brug te slaan tussen vintage soul en moderne zwarte muziek. Net als bijvoorbeeld Jamie Lidell beschikt Patrick Lehman over een warm, krachtig, aangenaam en vooral soulvol stemgeluid dat in meerdere uithoeken van het soulgenre uit de voeten kan. Electric Soul Kitchen Vol. 2 bestrijkt een breed palet, maar is wat mij betreft op zijn best wanneer Patrick Lehman vintage soul en jazz vermengt in songs waarin de piano het instrumentarium domineert.

Het album The Electric Soul Kitchen Vol.1 & 2 is opgenomen in de legendarische Victor opnamestudio te Montreal, waar onder meer Frank Sinatra met de bigbandorkest van de succesvolle bandleider Tommy Dorsey tussen 1939 en 1942 zijn eerste plaatopnames maakte.

Nummers van Patrick Lehman