Naar homepage
Artiest

Carleen Anderson

  1. Artiestenchevron right
  2. Carleen Anderson

De in 1957 geboren Carleen Anderson (Houston, Texas), heeft een tot nu bewogen leven achter de rug, met grote successen.

Tienerouders

Carleen is de dochter van twee tieners. Haar ouders gaan meteen na haar geboorte uit elkaar en dus komt Carleen terecht bij haar grootouders, die haar opvoeding op zich nemen. Haar opa is priester en Carleen leert zingen en spreken in het openbaar in de kerk. Haar moeder krijgt een nieuwe man, en dat is niemand minder dan Bobby Byrd. Carleen is dan ook pas 17 als ze al met Bobby Byrd op tour gaat. Later, in 1989, gaat ze zelfs mee op zijn Europese tour en in 2003 staat ze eenmalig op het podium met haar peetvader James Brown.

Engeland

Carleen krijgt diverse beurzen waarmee ze jazz en klassieke muziek kan studeren in Los Angeles. Daarna, in 1990 besluit ze te verhuizen naar Engeland. In 1995 gaat haar soloalbum de winkels in, "True Spirit". Vier jaar later gaat ze op wereldtournee met de Brand New Heavies, waar ze dan leadzangeres van is. Maar ze houdt zich niet alleen bezig met albums maken en optreden, ze geeft ook les, vanaf 2002. Ze is een grote naam in de muziekscene en heeft samengewerkt met onder meer Johnny Cash, Incognito, Jocelyn Brown, Ocean Colour Scene en Jamie Cullum. In 2007 mocht Carleen optreden voor de Koningin van Engeland.

Nummers van Carleen Anderson