Artiest

Bloodhound Gang

  1. Artiestenchevron right
  2. Bloodhound Gang
Amerikaanse rockband met de lachers op de hand. De Bloodhound Gang scoort in 1997 een vette hit met 'Fire Water Burn (The Roof Is On Fire)'. In 2000 wordt ook 'The Bad Touch' een grote hit

Belevenis

Het is de vraag waar het melige Amerikaanse kwartet Bloodhound Gang bekender om is; hun stevige rockmuziek of hun optredens. Maar ach, de Gang zelf zit nergens mee. Niet alleen de teksten (door censuur van MTV Amerika hoor je vaak meer stiltes dan tekst), maar ook de optredens van de Bloodhound Gang zijn een belevenis op zich. Het publiek wordt regelmatig opgehitst tot de meest vreemde weddenschappen.

Wedstrijdje spugen

Zo halen de mannen mensen uit het publiek op het podium die dan fijn hun broek kunnen laten zakken in ruil voor 100 dollar! Ook roept zanger Jimmy Pop de toeschouwers op een spuugwedstrijdje te houden. Vreemd genoeg voelt steeds wel iemand zich geroepen om zich door de verschillende bandleden te laten afzeiken...

Formatie

Frontman Jimmy Pop Ali (echte naam Jimmy Franks) en Lupus Thünder startten in 1994 samen The Bloodhound Gang. Het eerste album Dingleberry Haze en de tweede plaat Use Your Fingers komen van hun hand. Bassist Evil Jared, drummer Spanky G en DJ Q-Ball worden in 1996 aan de band toegevoegd.

The Roof Is On Fire

De Bloodhound Gang breekt in Nederland in 1997 door met hun melige single 'Fire Water Burn (The Roof Is On Fire)'. De eerste cd van de band kent bijna niemand: Use Your Fingers (1995). Muzikaal is dat album een regelrechte ramp maar hij staat wél al vol met hun kenmerkende komische teksten. One Fierce Beer Coast uit 1997 krijgt qua muziek duidelijk wat meer structuur en ja zanger Jimmy probeert zowaar echt te zingen! Ook maken de scratches van DJ Q-Ball behoorlijk wat indruk.

Willlie The New Guy

In juli 2000 verschijnt Hooray For Boobies. De hitsingles 'The Bad Touch' en 'The Ballad Of Chasey Lain' (een ode aan de pornoster Chasey Lain) zijn afkomstig van dit album en vormen het grootste succes in Nederland van de Bloodhound Gang.

Hierna verlaat Spanky G de groep en wordt vervangen door Willie The New Guy. De band is vanaf dat moment druk met touren en nieuw materiaal schrijven. Het zal uiteindelijk 5 jaar duren voordat er een nieuw album uit komt.

3FM Megahit

Pas in 2005 komen ze terug met hun derde album Hefty Fine. 'Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss' wordt meteen gebombardeerd tot 3FM Megahit. Van ditzelfde album komt ook 'Foxtrot, Uniform, Charlie, Kilo (F.U.C.K.)', maar zou geen potten breken.

Pinkpop

Op Pinkpop in 2006 staan ze weer als vanouds te rocken op het podium. Het jaar daarop doen ze in oktober een eenmalige show in poppodium de Boerderij.