Artiest

The Trammps

  1. Artiestenchevron right
  2. The Trammps
Soul/disco/dance groep uit de jaren ’70. Ze zijn pioniers van de zogenaamde Philly sound en vooral bekend van hun wereldwijde hit ‘Disco Inferno’. De groep telt maar liefst 11 leden. Hun eerste single, getiteld ‘Zing Went The Strings Of My Heart’ is een cover van een nummer van Judy Garland uit 1943.

Succes

In de jaren die volgen brengt Buddah Records verschillende hits uit van de Trammps, waaronder ‘Hold Back The Night’ en ‘Where Do We Go From Here’. The Trammps verhuizen naar Atlantic Records in het midden van de jaren ’70. Hier groeien ze uit tot een van de grootste discoacts van dat moment. 

Where The Happy People Go

Bij Atlantic brengen ze verschillende albums uit, waaronder het bekende Where The Happy People Go in 1976. Op één van hun nummers, 'Soul Bones' genaamd, is een mondharmonica solo te horen van Stevie Wonder. 

'Disco Inferno'

Het hoogtepunt uit hun carrière was hun filmsoundtrack met de gelijknamige hit 'Disco Inferno' uit 1977. Tot op de dag van vandaag is dit nummer één van de bekendste discohits aller tijden. The Trammps krijgen er in 1979 een Grammy Award voor.

Compilatie cd

The Trammps beëindigen hun carrière in het begin van de jaren ’80. Er komt nog een compilatie cd uit, genaamd This Is Where The Happy People Go. Tien jaar later gaat de groep weer toeren. Alleen zijn vele originele leden er dan niet meer bij. De leadzanger van de band Jimmi Ellis keert in 2003 terug bij de band. En er wordt nog één keer getoerd tijdens een herleving van het discotijdperk. Daarna wordt het stil rond de groep.