Artiest

Bunny & The Eastereggs

  1. Artiestenchevron right
  2. Bunny & The Eastereggs
Zeskoppige band, deels afkomstig uit Bartlehiem. Frontman Benjamin Hur mag zichzelf graag Bunny noemen, terwijl Peter van Pasen (bas), Faas Haastra (leadgitaar), de broers Matthäus en Johannes Passion (samen het blazersduo) en Pascuale van Ostern (cowbell) als de Eastereggs door het leven gaan. B&TE kenmerkt zich door een verfrissend rockgeluid met religieuze inval, hoewel dit reli-randje met de jaren is vervangen door een puur feestgevoel.
Rond de eeuwwisseling duikt de naam Bunny & The Eastereggs voor het eerst op in Nederland. Herberg De Kribbe in Bartlehiem vormt het decor voor het eerste optreden van de rockformatie Bunny & The Eastereggs op 't Fryske Musyk Festival. Hoewel slechts de helft van de band Fries is (Hur, Haastra en Ostern) worden ze toch uitgenodigd. De andere drie wijzen er ondanks de uitnodiging op uit het oosten van het land te komen.

Cover van Rolling Stone

Na het optreden in De Kribbe gaat het hard. En het duurt dan ook niet lang voordat de pers Bunny & The Eastereggs oppikt. Het album Laying Eggs verovert de nummer 1 positie in Nederland en eindigt in 12 landen, waaronder Amerika, Engeland en Duitsland in de hitlijsten. Eind 2003 staan ze zelfs op de cover van Rolling Stone.

Internationale tours

Van Laying Eggs komen grote hits als 'Chocolate', 'Laying Eggs' en 'Follow Me'. Allen zijn juweeltjes van nummers en verkopen zowel nationaal als internationaal erg goed. Het gaat zelfs zo goed dat internationale tours gepland worden. Tours in België en Duitsland worden gepland, waar ze het podium delen met Drive Like Maria en Dennie Christian.

Boil First, Paint Later

2005 staat in het teken van het album Boil First, Paint Later. Van dit album komt de nummer 1-hit 'Hares and Rabbits', en 'Fridays Are Good Saturdays Are Silent' wordt met gematigd enthousiasme ontvangen. Derde single 'Hide The Cocoa' flopt echter en voor het eerst komt de band in aanraking met negatieve publiciteit.

Dood verklaard

En dan gaat het mis. De band raakt in het slop en komt er ook in de studio niet meer uit. Onderlinge ruzies zorgen voor spanningen en B&TE wordt in 2007 officieel dood verklaard door de media.

Colourful Oval Shapes

Toch ligt er in 2008 een nieuw album op de burelen van elke muziekredactie. Met Colourful Oval Shapes snoeren Hur en zijn mannen alle critici de mond. Eerste single 'Easter Side Of Town' komt op 1 binnen in de Mega Top 50 en tien weken later neemt 'Bunnyhop' deze plaats van zijn voorganger over.

Voorgoed uit elkaar

Maar eind 2008 gaat Bunny & The Eastereggs voorgoed uit elkaar. En hoewel er door de volgers al jaren gehint wordt naar een terugkeer zijn de leden nog niet samen in de studio gezien.