Artiest

Them Crooked Vultures

  1. Artiestenchevron right
  2. Them Crooked Vultures
Them Crooked Vultures is de 'superband' gevormd door Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), Josh Homme (Queens Of The Stone Age, Eagles Of Death Metal) en John Paul Jones (Led Zeppelin) in 2009. Om de samenwerking van heren hangt vanaf het begin een wolk van mysterie.

In 2005 start Dave Grohl zelf de eerste geruchten rond de band. In een interview met Mojo Magazine vertelt hij over zijn volgende project waarin Josh Homme (Queens Of The Stone Age) op gitaar en John Paul Jones (Led Zeppelin) op bas moeten spelen. Zelf geeft hij aan weer achter het drumstel te kruipen. Daarna is het lang stil rond de formatie.

Amazing

In 2009 beginnen de geruchten rond de band weer, via de vrouw van Josh Homme. Veel mag zij er niet over vertellen, maar ze vertelt dat de band “pretty fucking amazing” wordt. Them Crooked Vultures In de zomer van dat jaar komen er steeds meer berichten over de formatie. Eerst krijgt de band een naam: Them Crooked Vultures en direct daarna ontstaan er geruchten over een optreden op Lowlands.

Eerste materiaal

De heren geven hun eerste optreden in Metro in Chicago. Hierbij komen meteen de eerste beelden en muziek op internet te staan, maar meer dan opnames vanuit het publiek zijn het niet.

Officieel materiaal

Op 12 augustus is het tijd voor het eerste officiële materiaal van het trio in de vorm van een YouTube-filmpje van 14 seconden. Hierin zijn drie half-mens-half-gieren te zien, maar belangrijker is de muziek te horen is. Dit waren de eerste tonen van ‘Nobody Loves Me And Neither Do I’.

In Nederland

De heren klimmen voor de tweede keer het podium op in de Nederlandse Melkweg. Verder gonst het al maanden geruchten over een optreden op Lowlands 2009, hierover blijft het onduidelijk tot het laatste moment, maar uiteindelijk staan ze er.

Debuutalbum

In de herfst van 2009 komt het eerste album van de band uit. Them Crooked Vultures telt dertien tracks en wordt binnen de scene een succes. De mannen touren daarna de wereld over, maar hinten direct ook al naar een tweede album. De samenwerking bevalt ze wel.

Nummers van Them Crooked Vultures