Artiest

DJ Sandstorm

  1. Artiestenchevron right
  2. DJ Sandstorm
DJ Sandstorm is de artiestennaam van de Nederlandse Sander Verhaar. Hij is allround DJ, remixer en muziekproducer en beschrijft zijn draaistijl als funky en eclectisch. Wat begint als experimenteren met bandjes en cassetedecks eindigt in een succesvolle DJ-carrière. Ook verzorgt hij de laatste jaren de 3FM Jaarmixen.
Sander Verhaar luistert als puber veel naar de radio en raakt geïnspireerd door de remixen van Ben Liebrand. Hij besluit zelf te gaan experimenteren met cassettedecks en bandjes, waarbij diverse knoppen sneuvelen. Vanaf 1993 is Sander breakbeat DJ en twee jaar later is hij actief als producer van eigen werk in verschillende muziekstijlen.

Winnaar

Via een mixwedstrijd van de VPRO weet Sander Verhaar een plekje op Lowlands 1997 te veroveren (in VPRO's Zulu tent). Het jaar erop is hij de Winnaar Zeeuwse Belofte 1998 (de Popprijs voor Zeeuwse bands), staat hij op Uilenpop en doet hij mee aan de bandfinale van de Grote Prijs van Nederland.

Optreden

Dit zorgt allemaal voor een slinger aan de carrière van Sandstorm. Zijn (zoals hij het zelf noemt) funky en eclectische draaistijl met invloeden van hiphop, soul, funk en breakbeat met een zweem van rock en dance is te horen op verschillende festivals (Lowlands, Concert At Sea, etc.), evenementen en feesten.

3FM

In 2000 maakt Sander Verhaar voor het eerste de Jaarmix voor het radiostation 3FM. Dit bevalt allemaal zo, dat hij uitgroeit tot een van de vaste remixer van 3FM. Jaarlijks produceert hij de 3FM Jaarmix, in 2002 mixt hij De Week Van De Jaren 90 en heeft verder meer dan 80 remixen gemaakt voor verschillende DJ's van het radiostation. Van Patrick Kicken tot Corné Klijn en Giel Beelen. Ook is hij wekelijks te horen met een remix in het programma Ekstra Weekend.

Radio 6

DJ Sandstorm raakt in 2008 betrokken bij Radio 6, de Jazz zender van de Publieke Omroep, met dagelijkse mixen van soul, jazz en wereldmuziek. Op deze wijze geeft Sandstorm uiting aan zijn liefde voor funky jazz en aanverwante muziek.