Artiest

Johnny Mathis

  1. Artiestenchevron right
  2. Johnny Mathis
Wanneer de twee uiterst succesvolle soloartiesten Johnny Mathis en Deniece Williams in 1978 samen een duet opnemen, blijkt die wereldwijd aan te slaan. Mathis en William maken zelfs een volledig album - That’s What Friends Are For - met daarop onder andere covers van Marvin Gaye en Stevie Wonder.

Johnny Mathis is een van Amerika’s meest succesvolle pop/jazz-zangers. Zijn loopbaan start reeds in de jaren vijftig en gedurende zijn lange loopbaan - die tot op de dag van vandaag voortduurt - kent vele hoogtepunten; hij verkoopt meer dan 350 miljoen platen wereldwijd en is de allereerste artiest die een Greatest Hits-album uitbrengt. Die schijf staat maar liefst 490 (!) weken in de Amerikaanse Billboard-lijsten.

Stevie Wonder

R&b-zangeres Deniece Williams start haar loopbaan in Wonderlove, de groep achtergrondzangeressen van Stevie Wonder. In 1975 gaat ze solo en maakt met behulp van {l}Earth, Wind & Fire{/l}’s Maurice White haar eerste solo-plaat.

Marvin Gaye

Wanneer beide artiesten het duet ‘Too Much, Too Little, Too Late' opnemen, blijkt dat een gouden greep. De single wordt een dusdanig grote hit (nummer 3-notering in Nederland) dat er niet veel later zelfs een geheel album verschijnt met duetten van de twee. Daaronder veel covers van onder andere Stevie Wonder en Marvin Gaye.