Artiest

Andreas Johnson

  1. Artiestenchevron right
  2. Andreas Johnson
Zweedse singer/songwriter die in 1999 een hit scoort met 'Glorious'. Andreas Johnson brengt in 2002 het album Deadly Happy uit, maar deze gaat aan de (media-aandacht voorbij).

Andreas Johnson is er één in de categorie 'lichte eendagsvlieg': niet geheel uit het zicht verdwenen, maar toch horen we niets meer van hem. Zijn hit 'Glorious' kennen we in Nederland echter wel. Een volle tent brult dit nummer dan ook mee op Pinkpop 2000. Maar in 2001 staat op zijn eigen site geen nieuws omtrent eventueel nieuw materiaal. Wij wachten dus lekker af...

Planet Waves

Andreas Johnson is de zoon van twee jazzmusici uit Zweden. Tijdens zijn jeugd hoort hij jazz, pop, rock en diverse soorten muziek door elkaar heen. Met zijn ouders reist hij behoorlijk wat over de wereld en leert hij dus te leven 'on the road'. Na omzwervingen komt hij terecht in Berlijn vanwaar hij naar New York vertrekt. Als hij weer terug is in zijn thuisland Zweden, gaat hij zingen in de band Planet Waves. Maar deze band valt uit elkaar en Andreas neemt zijn eerste soloalbum op. Dit album, Liebling, komt uit in 2000. De daarvan afkomstige single 'Glorious' betekent voor Andreas dé doorbraak naar het grote publiek. De single 'The Games We Play' wordt geen hit. Deadly Happy verschijnt in 2002. Zowel het album als de single gaan in Nederland aan de aandacht voorbij.

Songfestival

In de jaren 2006 en 2007 waagt Andreas nog wat pogingen door mee te doen aan de Zweedse voorrondes van het Eurovisie Songfestival, maar verder dan de voorrondes komt hij niet.

Nummers van Andreas Johnson