Artiest

Nightcrawlers

  1. Artiestenchevron right
  2. Nightcrawlers
Nightcrawlers is een houseproject van dj, producer en zanger John Reid. De groep staat in 1995 in de top 10 met Push The Feeling On en Surrender Your Love. Zestien jaar na dato maakt de groep een onverwachte terugkeer in de top 10 met Friday (Dopamine Re-Edit).

Biografie

John Robinson Reid wordt op 6 september 1963 geboren in Glasgow. In de jaren tachtig is hij samen met Culture Club-toetenist Roy Hay lid van de popgroep This Way Up. In 1987 verschijnt het enige album van het collectief, Feelin’ Good About It. Er verschijnen drie singles, al is de groep slechts een kort leven beschoren. Reid legt zich daarna toe op het opkomende housegenre en formeert de act Nightcrawlers, waarvan hijzelf de zanger is. De debuutsingle Living Inside A Dream verschijnt in 1991, maar brengt niks teweeg. De tweede single verschijnt een jaar later, getiteld Push The Feeling On.

Push The Feeling On

Deze track doet het een stuk beter en is een hit in de Amerikaanse discotheken. De Amerikaanse producer Marc Kinchen verbouwt het nummer totaal. Die remix wordt een undergroundhit. In oktober 1994 bereikt The Dub Of Doom-mix de 22e plek in de Britse Top 40. Een reeks nieuwe remixen van Push The Feeling On, waaronder de MK Dub Revisited Edit, wordt in 1995 uitgebracht en behaalt de top 3 in de Britse Top 40. Ook in Nederland is het een top 10-hit. Tussen 2001 en 2015 verschijnen er vrijwel jaarlijks nieuwe remixen. Samen met Marc Kinchen werkt Nightcrawlers aan een volledig album, dat in 1995 verschijnt onder de titel Let’s Push It.

Friday

Dit album brengt nog de hitsingle Surrender Your Love voort, een top 10-hit in zowel Groot-Brittannië als Nederland. Verder doen de nummers Don’t Let The Feeling Go, Let’s Push It en Should I Ever (Fall In Love) het nog aardig in de Britse Top 40. Daarna wordt het vrij stil rondom Nightcrawlers, al schrijft Reid wel liedjes voor Kelly Clarkson, Westlife en Leona Lewis. In 2011 verschijnt er plots weer een single, Cryin’ Over You, met R&B-zanger Taio Cruz. Begin 2021 keert Push The Feeling On na zestien jaar terug in de hitlijsten, nu als sample in Friday, een samenwerking met danceproducer Riton en het duo Mufasa & Hypeman. Het is een grotere hit dan het origineel.