Artiest

*nsync

  1. Artiestenchevron right
  2. *nsync
Populaire jongensgroep uit de Verenigde Staten. 'N Sync scoort hits met o.a. 'Tearing Up My Heart', 'I Want You Back', 'Bye Bye Bye' en 'Girlfriend'. Frontman Justin Timberlake start eind 2002 een succesvolle solocarrière.

J.C. Chasez en Justin Timberlake dansen en zingen als tieners in The Mickey Mouse Club (waar ook Britney Spears haar carrière begint). Wanneer ze bevriend raken met Chris Kirkpatrick en Joey Fatone, besluiten de vier een jongensgroep op te richten. Met James Lance Bass is het vijftal compleet en de jongens roepen daarna de hulp in van producer Denniz Pop. 

Debuut

Het eerste album, NSYNC (1998), levert een grote hit op met o.a. het door Max Martin geschreven 'Tearing Up My Heart'. In 1998 verschijnt ook nog een kerstalbum (Home For Christmas). Het tweede album laat even op zich wachten, maar wordt een groot succes.

Solo

Van No Strings Attached worden in de Verenigde Staten alleen al meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. De hit 'Bye Bye Bye' is op dit album terug te vinden.

Op Celebrity staan de hits 'Pop', 'Gone' en 'Girlfriend' (een duet met rapper Nelly). Eind 2002 brengt Justin Timberlake met succes zijn debuutalbum Justified uit.

Ook JC Chasez brengt singles uit en is op muziekzender MTV te zien als jurylid in het programma America's Best Dance Crew.