Artiest

Eric Prydz

  1. Artiestenchevron right
  2. Eric Prydz
Zweedse DJ die, afgezien van zijn muziek, bekend staat om zijn spraakmakende clips. De clip voor het nummer 'Call On Me' wordt zelfs geweigerd op een aantal televisiestations, vanwege de sexuele lading van de clip.

Keyboard

Eric Prydz is al van kleins af aan bezig met muziek. Deze Zweedse jongen was zelfs zo geobsedeerd door muziek dat hij de moeite nam om in zijn vrije tijd op het keyboard van school te spelen. Jammer genoeg voor hem deed hij dit op het moment dat de school al gesloten was en werd hij wegens inbraak naar een tuchtschool gestuurd.

Motivatie

Zijn motivatie om muziek te maken bleef echter onverminderd en mede dankzij de stimulans van vrienden bleef hij bezig met het produceren van muziek. Inmiddels worden zijn mixen gebruikt door vele internationaal bekende DJ's.

Call On Me

De clip van zijn nummer 'Call On Me' zou Eric Prydz de populariteit van aerobics weer nieuw leven kunnen inblazen. De kans dat er uiteindelijk meer mannen dan vrouwen in de zaal zullen staan is in ieder geval vergroot, sinds 'Call On Me'.

Clip

De dames in de clip gaan ongeveer gekleed als Olivia Newton John in de clip van haar nummer 'Physical', maar dansen net even een stukje uitdagender. Pulserende bekkenbewegingen en zwoele blikken naar de camera zijn niet van de lucht.

Pink Floyd

Eind 2006 krijgt Prydz als eerste artiest toestemming van Pink Floyd om een sample te gebruiken. Het resulteert in de single 'Proper Education', gebaseerd op Pink Floyds 'Another Brick In The Wall'.

Nummers van Eric Prydz