Artiest

Anderson

  1. Artiestenchevron right
  2. Anderson
Anderson is een popliedjesduo uit het Zuid-Hollandse Ridderkerk. Het bestaat uit Bas van Nienes en Jeroen van der Werken. Ze zijn na het eerste album We Are Anderson, in 2008 terug met It Runs In The Family.

Volkoren

Anderson zit sinds het voorjaar van 2004 aangesloten bij Volkoren, een platenmaatschappij voor eigenzinnige popmuziek. Ze zijn hier in het gezelschap van onder anderen Sixteen Horsepower, Ponoka, The Pet Series en At The Close Of Every Day.De eigenzinnigheid zit hem wellicht in de combinatie van akoestisch uitgevoerde liedjes, aangevuld met electronica. Zelf noemt Anderson hun stijl 'indietronics'.

Anderson op 3FM

Op 3FM zijn de mannen van Anderson in de zomer van 2004 al te horen. Anderson doet eind juli mee met de 3FM BuZz Award 2004. De jury bestaande uit drummer/ producer Michel Schoots, Popmuziekjournalist Leon Verdonschot en 3FM-zendercoördinator Florent Luyckx erkent het talent van Anderson. Ze belonen de band met een tweede plaats.In oktober 2004 staan de electropopmuzikanten in de finale van De Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/ songwriter. Ze winnen hier de publieksprijs.

De internationale ondergrondse

In januari 2005 ziet We Are Anderson het daglicht. Of eerder, het TL-licht van de platenzaken. De CD doen het misschien nog wel beter buiten Nederland dan binnen de landsgrenzen. Hun debuutalbum wordt gretig opgepikt door de Europese en de Amerikaanse underground.

De opvolger

It Runs In The Family is gedurende een aantal maanden van 2007 opgenomen op het platteland van Zeeland en verschijnt 8 oktober 2008.Het album bevat één centraal verhaal dat wordt verteld via tien personages in tien verschillende landen. Eén van die personages is Trevor Benson, eerder bezongen in Mr. & Mrs. Benson en nu te horen in de single 'TREVOR * On the Dancefloor'.

Nummers van Anderson