Artiest

Blue

  1. Artiestenchevron right
  2. Blue
Blue is een Engelse boyband die tussen 2001 en 2003 drie albums uitbrengt. De platen zijn vooral in eigen land succesvol, al scoort het kwartet begin 2003 samen met Elton John een nummer 1-hit met Sorry Seems To Be The Hardest Word. Vanaf 2012 is Blue weer actief.

Biografie

Blue bestaat uit de zangers Duncan James, Anthony Costa, Lee Ryan en Simon Webbe. De vier ontmoeten elkaar in het jaar 2000. Al snel tekenen de vier jongemannen een platencontract bij Innocent, een platenlabel van mediabedrijf Virgin. Debuutsingle All Rise wordt een hit in Australië, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië en ook het gelijknamige album verkoopt als zoete broodjes. Opvolgers Too Close (een cover van R&B-groep Next) en If You Come Back eindigen allebei op de bovenste plek in de Britse hitlijst. Van beide singles worden er meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Elton John

Ondanks het succes in de Britse Top 40, slaat Blue in de Nederlandse charts nog geen deuk in een pakje boter. Daar komt verandering in met Sorry Seems To Be The Hardest Word, een duet met Elton John. Het origineel stamt uit 1974, maar Elton John komt er dan niet verder mee dan nummer 14. De duetversie met Blue staat vroeg in 2003 vier weken op nummer 1. De boyband herhaalt hetzelfde trucje later dat jaar nog met Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours) van Stevie Wonder, maar moet dan genoegen nemen met een zestiende plek. In de tussentijd zijn U Make Me Wanna en Guilty nog aanzienlijke hits. In 2005 gooit Blue de handdoek in de ring. Wanneer de solocarrières niet echt van de grond komen, volgt in 2012 een reünie.