Artiest

Lily Allen

  1. Artiestenchevron right
  2. Lily Allen
Lily Allen is de dochter van een filmproducer en een bekende komiek. Opgegroeid in dit artistieke nest is het natuurlijk logisch dat jonge Lily ook de showbizz ingaat. 

Maar zonder slag of stoot gaat het niet. Onhandelbaar als ze is wordt ze van verschillende scholen afgetrapt. En als haar ouders dreigen met kostschool is de maat vol voor Lily en loopt ze weg. Op haar vijftiende stopt ze definitief met school en lil' Lily kiest haar eigen pad.

Smile

Ze is nog maar 21, als ze al bovenaan in de Engelse charts staat met haar single ‘Smile’. Haar MySpace site is hier mede verantwoordelijk voor: daarmee bouwt ze een flinke fanbasis op. Het nummer 'LDN' is een grote hit onder de ''myspacers''. Allen is de dochter van een filmproducer en een bekende komiek. In 2006 komt haar debuutalbum Alright, still uit.

It's Not Me, It's You

In 2009 komt haar langverwachte tweede album It's Not Me, It's You uit. Het tweede album van Lily zag het daglicht in de herfst van 2007 in een klein gehuurd huisje in de Cotswolds in Engeland. Daar heeft Lily samen met Greg Kurstin zichzelf opgesloten. Het resultaat is een iets donkerder album dan haar vorige plaat, maar zeker meer ook dansbaarder en volwassener.

Volgroeid

'We hebben geprobeerd het grootser te laten klinken, meer etherische liedjes er op te zetten, echte liedjes. Het moest een bepaalde integriteit hebben. Het eerste nummer was 'I Could Stay'. Dat nummer heeft de toon gezet voor de rest van het album. Ik denk dat ik wat volwassener ben geworden als persoon en ik hoop dat dat te horen is', aldus een volgroeide Lily Allen. De eerste single van het album is 'The Fear', gevolgd door 'Fuck You', 'Not Fair' en '22'. Alle singles zijn typerend Lily zoals we haar kennen van haar laatste album.

Sheezus

Het derde album van Lily Allen verschijnt in mei 2014: Sheezus. De titel Sheezus is afgeleid van Kanye West zijn album Yeezus. Hiervan verschijnt al eerder de single 'Hard Out Here', dat volgens Lilly zelf over het seskisme in de muziekbusiness beschrijft. Het album wordt geproduceerd door Greg Kurstin, die eerder heeft gewerkt met Kelly Clarkson, P!nk en Sia.