Artiest

Laidback Luke

  1. Artiestenchevron right
  2. Laidback Luke
Nederlandse DJ/producer die in 2002 zijn tweede album Electronic Satisfaction uitbrengt. Gastvocalen worden verzorgd door onder andere J Perkin en Johnny de Mol. Laidback Luke is de artiestennaam van Luke van Scheppingen.

Laidback Luke wordt door het Engelse blad Muzik in het begin van de zeroes uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende jonge producers. Armand van Helden noemt hem een van zijn inspiratiebronnen. En Bassment Jaxx draait maandenlang de Scratch Obsession Mix van Laidback Luke's Music Is Always On My Mind.

Windmill Skill

 

De talentvolle dj en producer groeit uit tot een naam waar niemand omheen kan. In mei 2002 verschijnt het album Windmill Skill, een kroon op zijn werk. Het is een frisse samensmelting tussen house, rock enhiphop.

 

Beste Nederlandse danceproduct

De single 'Rocking With The Best' is bekend. 3FM draait het nummer als Dancecracker en als beste Nederlandse danceproduct in de Week van de Nederlandse Popmuziek 2001.

 

Johnny de Mol

In 2002 is Laidback Luke terug met de single 'Popmusic'. Nieuwe Revu onthult in juli 2002 dat de zang in het nummer afkomstig is van Johnny De Mol. Hij heeft het nummer onder pseudoniem Jay Underground ingezongen.

 

Jeroen Post

Op een ander nummer van het Laidback Luke album horen we Jeroen Post zingen. Op 2 augustus 2002 sluit Laidback Luke de 3FM Stranddag af met een daverende DJ set.