Artiest

Jack White

  1. Artiestenchevron right
  2. Jack White
Jack White is vooral bekend als zanger van de band The White Stripes. Op het paspoort van Jack White staat John Anthony Gillis. De naam White heeft hij aangenomen toen hij ging trouwen met zijn vrouw Meg White, de drummer van The White Stripes. Na de scheiding heeft hij de achternaam aangehouden. Door zijn vrienden wordt hij steevast al Jack genoemd.

The White Stripes

Jack White begin in 1997 de band The White Stripes. Hiermee worden diverse succesen behaald zoals 'My Doorbell' en de grote hit '7 Nation Army'. Succesvolle albums die worden uitgebracht zijn ondermeer De Stijl, White Blood Cells en Get Behind Me Satan

The Raconteurs

Na The White Stripes start Jack White de groep The Raconteurs. De band wordt opgericht op zolder tijdens een hete zomer wanneer Jack White en andere vrienden van hem het nummer 'Steady, As She Goes' schrijven. Het samenwerken bevalt en de groep gaat door.

Guinness Book of Records

Jack White weet op zaterdag 19 april het Guinness Book of Records te halen wanneer hij in minder dan vier uur tijd twee nummers opneemt en uitbrengt op vinylsingle. Jack doet dit in het kader van Record Store Day. De exacte tijd bedraagt 3 uur, 55 minuten en 21 seconden.

Lazaretto

Op 1 april 2014 kondigt Jack White een nieuw album aan en krap aan twee maanden later is daar Lazaretto. Het album is grotendeels geïnspireerd door gedichten en korte verhalen die Jack schrijft wanneer hij nog maar 19 jaar oud is.