Artiest

Palio Superspeed Donkey

  1. Artiestenchevron right
  2. Palio Superspeed Donkey
Palio Superspeed Donkey is een ultrajonge garagepop band uit Amsterdam. De band is opgericht in mei 2011 en gooit direct hoge ogen met debuut EP Wateramp.

Willem, Sam, Ruben en Camiel, vier jonge jongens van 14/15 jaar, vormen samen Palio Superspeed Donkey. De band uit Amsterdam is opericht in mei 2011 en maakt garagepop naar Brits voorbeeld.

Muzikaal talent

Gitarist Willem is de zoon van John-Cees Smit, zanger van de bekende Amsterdamse indieband Scram C Baby. Willem schrijft zijn hele korte leven al nummers en is degene die de band op school bij elkaar heeft gebracht. Sam is de zanger van de band, omdat Willem zijn stem gewoon beter vindt. Camiel is de drummer en Ruben is de bassist. Willem haalt zijn inspiratie uit de muziek van Britse indiebandjes, grunge en garage.

Wateramp

De eerste demo-EP die in juli 2011 in eigen beheer uitkomt gooit meteen hoge ogen. Dit levert de band twee optredens op het festival Into The Great Wide Open op. Ook worden ze door 3voor12 uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe in september 2011.

Nummers van Palio Superspeed Donkey