Artiest

Milow

  1. Artiestenchevron right
  2. Milow
Belgische singer/songwriter. Begint eerst als gelegenheidsartiest, maar besluit later mee te doen aan een wedstrijd. Daar mist hij op een 'snaar' na de finale. Zijn coverversie van Springsteen's 'Thunder Road' valt wel op. Met zijn debuutplaat The Bigger Picture (2006), een mix van blues, pop en doordachte teksten, is hij definitief binnen. De eerste single 'You Don't Know' (2007) wordt een grote hit.

Jonathan Vandenbroeck, oftewel Milow, heeft creatief nagedacht over zijn artiestennaam. De naam Milow is NIET afkomstig van het Griekse Milo (appel; Jonathan is de naam van een appelsoort) en Low (melancholisch). Jonathan zocht een korte internationale naam en zette er een 'w' achter.

Humo's Rock Rally

De Belgische singer/songwriter wordt voor het eerst gehoord op Humo's Rock Rally 2004, een tweejaarlijkse wedstrijd voor rockbands die wordt georganiseerd door het Vlaamse weekblad Humo. Daar weet hij het tot de finale te schoppen, maar een podiumplaats gaat helaas aan zijn neus voorbij.

Tot de sterkste drie

De jury is wel vol lof over Milow. Ze noemen zijn cover van Bruce Springsteen's 'Thunder Road' de beste van de jongste editie en oordelen dat zijn nummer 'You Don't Know' tot de sterkste drie van de wedstrijd behoort.

The Bigger Picture

Milow brengt in januari 2006 zijn eerste album uit. The Bigger Picture is opgenomen onder eigen beheer, met behulp van producer Nigel Powell. Om de plaat een vol geluid te geven, wordt er beroep gedaan op een aantal gastmuzikanten. Onder andere Sergej Van Bouwel (Absynthe Minded), Frederik Sioen en Johannes Verschaeve (The Van Jets) zijn te horen op The Bigger Picture.

Born In the Eighties

Het openingsnummer 'Born In The Eighties' is meteen een succes. Milow schetst in dit ene liedje het verhaal van een hele generatie; de generatie geboren in de jaren '80. In hetzelfde jaar, 2006, haalt zijn single 'One Of It' De Afrekening, een radioprogramma van Studio Brussel. Tijdens dit programma worden de 31 beste platen gedraaid, aan de hand van stemmen van de luisteraars. Het programma wordt ook op muziekzender TMF uitgezonden (de Belgische variant).

You Don't Know

De single 'You Don't Know' komt in januari 2007ook binnen in De Afrekening waar het zelfs 3 weken lang op nummer één staat. Daarna volgt 'Dreamers and Renegades'. Het nummer wordt na nog geen week airplay gebombardeerd tot hotshot van Studio Brussel. Het is de voorloper van Milow's nieuwe album, Coming of Age, dat hij op 6 februari 2008 lanceert in Het Depot te Leuven.

Ayo Technology

Milow scoort eind 2008 een grote hit met zijn single 'Ayo Technology', een akoestische cover van het nummer van rapper 50 Cent en Justin Timberlake. Het nummer staat op nummer 1 in de hitlijsten en daarmee succesvoller dan het origineel. De videoclip is miljoenen keren bekeken op YouTube.

Weblog

De Standaard, een Vlaams Dagblad, biedt Milow een plaats aan op hun weblog vanwege zijn schrijftalent. Milow brengt er verslag uit over het producen van zijn platen en hij schrijft geregeld over zijn leven als singer-songwriter.

Maybe Next Year

Eind 2009 komt Maybe Next Year uit. Voor de release van deze langspeler wordt 'One Of It' gereleased. Dit nummer is ook terug te vinden op zijn debuut- en derde album. Dit doet Milow overigens vaker, meerdere nummers zijn op meerdere platen te horen, vaak wel in een andere versie.