Artiest

John Fred & his Playboy Band

  1. Artiestenchevron right
  2. John Fred & his Playboy Band
Popzanger uit de Amerikaanse staat Louisiana, die zijn grootste hit scoort met ‘Judy In Disguise (With Glasses)’, een parodie op The Beatles ‘Lucy In The Sky With Diamonds’. Fred wordt beschouwd als ééndagsvlieg en behaalt geen hits meer. Wel blijft hij actief als zanger, dj, producer en honkbal-coach. Hij overlijdt in 2005.

John Fred behaalt eind jaren vijftig aanvankelijk regionaal succes in zijn geboorteplaats Louisiana. Nationaal succes lijkt er niet in te zitten, ondanks samenwerkingen met Fats Domino’s band en The Jordanaires. Fred zegt nee tegen een optreden in het befaamde tv-programma American Bandstand, wat ook niet echt meehelpt.

The Beatles

In de jaren zestig wil het opeens wel lukken als hij met zijn band een parodie maakt op The Beatles’ ‘Lucy In The Sky With Diamonds’. Het nummer - ‘Judy In Disguise (With Glasses)’ - wordt in 1968 een internationaal succes. Er kan geen vervolg aan gegeven worden en na een Europese tournee in de jaren zeventig stopt de band.

Producer

Fred blijft hier en daar nog optreden, maar vindt uiteindelijk een nieuwe draai als producer van andermans werk. Hij werkt daarnaast ook als honkbal-coach en radio-dj. In 2000 verschijnt zijn eerste, echte solo-cd Miss Y’All. Met zijn gezondheid gaat het echter bergafwaarts. Complicaties na een niertransplantatie leiden uiteindelijk tot zijn dood in 2005.

Nummers van John Fred & his Playboy Band