Artiest

Trombone Shorty

  1. Artiestenchevron right
  2. Trombone Shorty
Trombonist Troy Andrews tourt al op zijn achttiende met Lenny Kravitz. Zijn muziek is een crossover tussen funk, soul en hiphop. Na enkele albums onder zijn eigen naam verschijnt in 2010 zijn debuutalbum als Trombone Shorty.

Bliksemcarrière

Geboren in 1986 uit een muzikale Amerikaanse familie begint hij op zeer jeugdige leeftijd muziek te spelen. Als hij vijf jaar oud is speelt hij als professional. Nadat hij de trombone als zijn instrument kiest wordt hij op zijn achtste ontdekt. Naast de trombine bespeelt hij ook trompet en zingt hij. Wat volgt is een bliksemcarrière met vele hoogtepunten, waaronder een tournee met Lenny Kravitz en een debuutalbum dat door de critici bejubeld wordt en ook Radio 6 Week CD wordt. 

North Sea Jazz

Onder het pseudoniem Trombone Shorty brengt hij in het voorjaar van 2010 het album Backatown uit waarop hij een ode brengt aan de tradities uit zijn geboorteplaats New Orleans, maar de vernieuwing absoluut niet schuwt. Zijn concerten kunnen soms uren duren, en het dak gaat er tijdens zijn optredens dan ook vanaf. In 2011 maakt hij een succesvol debuut op North Sea Jazz.

In 2013 komt er weer een nieuwe cd uit Say That to Say This.