Artiest

Accordion Tribe

  1. Artiestenchevron right
  2. Accordion Tribe
De vijf muzikanten die achter Accordion Tribe schuilgaan laten horen dat een uitbreiding van het aantal toetsen, knoppen en vooral muzikale ideeën en stijlen de pracht en zeggingskracht van accordeonmuziek ten goede komt. In 2002 gaven zij een concert op de Music Meeting in Nijmegen. Dit concert is nog steeds online te beluisteren op NPS Output.

De vijf muzikanten die achter Accordion Tribe schuilgaan laten horen dat een uitbreiding van het aantal toetsen, knoppen en vooral muzikale ideeën en stijlen de pracht en zeggingskracht van accordeonmuziek ten goede komt. New Yorker Guy Klucevsek bracht het kwintet ("vijf leek me het perfecte aantal") in 1996 bij elkaar voor een gelegenheidsconcert. Sindsdien heeft de groep veel succes geoogst tijdens diverse festivals en concerten in Europa en Amerika.

Avontuurlijk en innovatief

In Accordion Tribe wordt de jazz- en avant garde-ervaring van Klucevsek gepaard aan de virtuositeit en perfectie van de Finse folkmuzikante Maria Kalaniemi, de ingenieuze melodieën van de Zweed Lars Hollmer, de experimenten van de Sloveen Bratko Bibic en de blinde Oostenrijker Otto Lechner; hij voorzag het begrip wals van een nieuwe dimensie. In Accordion Tribe worden de mogelijkheden van het instrument door ieder afzonderlijk en in vele combinaties verkend en opgerekt. Door de aard van de accordeon leunt de muziek dikwijls aan tegen de folklore, maar de vijf zijn creatief genoeg om de op de loer liggende clichès handig te omzeilen en een avontuurlijk en innovatief geluid uit hun instrumenten te halen.