Artiest

The Ivy League

  1. Artiestenchevron right
  2. The Ivy League
Britse popgroep uit de jaren zestig die in 1965 twee hits scoort - waaronder ‘Tossin’ And Turnin’. Wanneer songschrijversduo John Carter & Ken Lewis de groep verlaten, blijven - ondanks het verschijnen van nog twee albums - de hits uit.
The Ivy League wordt in 1964 opgericht door Perry Ford, John Carter en Ken Lewis. De hoge zangstemmen van de heren slaan niet meteen aan, maar met de tweede single ‘Funny How Love Can Be’ vindt het trio de hoge regionen van de hitlijsten. Meer hitsingles volgen, waaronder ‘Tossin’ And Turnin’, maar in de originele line-up wordt er maar een langspeler uitgebracht.

Neil Landon

Carter en vervolgens Lewis besluiten zich daarna meer op het songschrijven te willen richten en verlaten de groep. De vervangers luisteren naar de namen Tony Burrows en Neil Landon. In deze samenstelling verschijnen er nog twee platen, maar de hitparade blijft zo goed als buiten bereik. Ford blijft het echter nog tot midden jaren zeventig volhouden.

The Flowerpot Men

Carter & Lewis doen het beter: met het nummer ‘Let’s Go To San Francisco’ heeft de groep een hit in handen, maar omdat het duo niet wil touren, besluiten ze een groep rond de song te vormen. Dat worden The Flowerpot Men, waar uiteindelijk Ivy League-vervangers Burrows en Landon weer opduiken. Perry Ford overlijdt in 1999.

Nummers van The Ivy League