Artiest

June Lodge & Mohammed

  1. Artiestenchevron right
  2. June Lodge & Mohammed
De van oorpsrong Britse, maar in Jamaica opgegroeide reggae-zangeres doet in de -Nederlandse - hitlijst van zich spreken door middel van single ‘Someone Loves You, Honey’ die ze samen met de eveneens Jamaicaase DJ-zanger Prince Mohamed uitbrengt. Ondanks dat Lodge actief blijft als muzikante, blijft commercieël succes grotendeels uit.

Lodge groeit op in Jamaica, waar ze in de ban raakt van reggaemuziek, maar het is pas wanneer ze met componist Errol O'Meally trouwt, dat haar zangcarrière van start gaat. Een reggae-versie van een countryliedje, het nummer ‘Someone, Loves You Honey’ wordt in 1982 een enorme hit. De versie, samen opgenomen met de eveneens Jamaicaanse DJ Prince Mohammed, staat hier zes weken op nummer 1.

Shabba Ranks

Het gelijknamige album doet het goed, maar de opvolgers kennen minder commercieël succes. Lodge blijft echter muziek maken en is in Amerika enigszins succesvol. Ze werkt met verschillende andere sterren, waaronder Shabba Ranks. In 2001 verschijnt er een album getiteld Reggae Country, met daarop covers van Amerikaanse countrynummers. Behalve zangeres is Lodge overigens ook een schilder en acteert ze.

Nummers van June Lodge & Mohammed