Artiest

Roomtone

  1. Artiestenchevron right
  2. Roomtone
Roomtone klinkt als een rivier die buiten zijn bedding gaat, nooit direct naar het einde van een nummer maar de luisteraar tartend met allerlei zijwegen, uitspattingen en anticlimaxen. Sfeer is belangrijker dan virtuositeit, waardoor het publiek verdwaald in de muziek achterblijft. Luister mee op Output webradio.
Het begon als project van Muzieklab, maar wordt nu gezien als een van de meest veelbelovende Nederlandse jazzbands. Onder de paraplu van het project Vers werd gitarist/componist Jeroen Kimman gevraagd een band samen te stellen. Hij vroeg mensen met wie hij nooit speelde, maar waarvoor hij grote bewondering had. Dat alles klikte wonderwel. Er is een cd uit en de band heeft een aantal liveoptredens achter de rug onder andere tijdens IDFA en North Sea Jazz. NRC Handelsblad beschreef het samenspel van Roomtone als 'een wonder' en in De Volkskrant kreeg de cd een dikke acht. Wat kun je dan verwachten? Jazz, maar evengoed pop. De aandachtige luisteraar kan zelfs reggae bespeuren. Roomtone klinkt als een rivier die buiten zijn bedding gaat, nooit direct naar het einde van een nummer maar de luisteraar tartend met allerlei zijwegen, uitspattingen en anticlimaxen. Sfeer is belangrijker dan virtuositeit, waardoor het publiek verdwaald in de muziek achterblijft.

Jacob Haagsma in de Leeuwarder Courant, 8 oktober 2004

"Roomtone is het project van jazzgitarist Jeroen Kimman, de muziek krijgt een rafelig tintje door de ingrepen van Sander Caron, een elektronicamuzikant die afkomstig is uit de dance. Zijn subtiele vervormingen en toevoegingen, die al even geimproviseerd klinken als het spel van de anderen, geven een fikse spanning aan de nummers. "Lineup: Jeroen Kimman (guitaar), Wiek Hijmans (guitaar), Sandor Caron (Electronics), Micha Kool (Bas), Panc Daalder (drums)Beluister het concert ook op NPS Output webradioMeer info: Roomtone .